petek, 13. april 2012

KAJ DANES PIŠE HOROSKOP?

Bolj ko je hudo, bolj ljudje beremo horoskope. Tistih nekaj vrstic je postalo ratinsko jutranje opravilo - poleg pitja kave. Še vedno se nasmehnem, ko nehote prisluškujem kakemu ženskemu (ne vedno le ženskemu!!!) klepetu o tem, kaj se bo danes zgodilo, koga bomo videlil, srečali, katere številke bi bilo pametno obkrožiti na lotu listku...
Služiti na račun stiske drugih je mnogim postal zares dobičkonosen posel. Le poglejte na televizijske kanale, kaj vse vam piše v zvezdah, kartah, danes je dovolj le SMS, da bi izvedeli, ali se želi oseba zraven nas zares z nami zvezati s poročnim prstanom. Od mnogih bi pričakovala več treznosti! Saj ne rečem, da ni zanimivo prebrati kakega dnevnega horoskopa v časopisu, vseeno pa je treba vedeti, da so ta horoskop najverjetneje pisali kaki novinarski pripravniki ali pa so ga enostavno prepisali iz časopisa pred 10 leti!
Izmed vseh tehnik napovedovanja prihodnosti sta mi najljubši dve: kitajski in keltski horoskop. Znamenja v prvem  nosijo živalska imena, v drugem so v ospredju drevesa.
Po kitajskem horoskopu sem petelin, po keltskem jablana.



PETELIN
Rojeni v letih: 1909, 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017



Osnovni element: kovina
Barva: marelična, breskova
Jin/Jang: bolj jin
Letni čas: jesen
Najljubši mesec: september
Najbolje se ujema: bivol, kača
Najslabše se ujema: zajec



+ prilagodljiv, ustvarjalen, strasten, barvit, drzen, iskren, zabaven, pogumen, zaščitniški, vzdržljiv, podjeten
- neotesan, bahav, nastopaški, grob,  napadelen, gospodovalen, dogmatičen



JABLANA (emocionalnost) 
23. december – 1. januar, 25. junij – 4. julij

Jablana je prispodoba ljubezni in življenjske moči, zato so tudi ljudje tega drevesa nežni in topli, za ljubezen pa dobesedno rojeni. Do ljudi so dobrodušni in radodarni, a se ne pustijo izkoriščati. Na okolico so kar nekoliko preveč dovzetni, saj vsako besedo ali dejanje hitro zamerijo. Pri delu so pridni in marljivi, ne pa ambciozni. Imajo pa veliko drugih sposobnosti, s katerimi se ne hvalijo radi. Bolj živijo za danes kot za jutri, zato se lahko hitro spozabijo in zabredejo v finančne težave. Varnost v ljubezni jim veliko pomeni. Tudi v najtežjih trenutkih znajo poskrbeti za partnerja ali prevzeti iniciativo za romantiko v razmerju. Zelo hitro pa zbežijo, če čustev tudi sami niso deležni. Občutljivi organi in deli telesa: želodec, jetra, rodila, mehur, limfni sistem.


        


 Jablana (Ljubezen) – običajno vitki, karizmatični, dopadljivi in atraktivni, prijetne zunanjosti, radi »flirtajo«, avanturisti, znajo poslušati, vedno zaljubljeni, hočejo ljubiti in biti ljubljeni, verni, nežni, zelo širokogrudni, talenti za znanost, živijo za danes, brezbrižni filozofi z zmožnostjo dobre razlage. (apple tree) 


(vse o takših in drugačnih horoskopih je moč najti na spletni strani www.sepet-sanj.com)




Tisti, ki me poznajo, že vedo, kaj je res in kaj ne! :-)









1 komentar: